Enterprise Design Hub (EDH) on liiketoiminnan muotoilun ja -suunnittelun, virtuaalitiimi, joka yhdistää organisaation eri osaajaryhmät ja erikoistumisalueet yhteistyöhön. Se käsittelee organisaation liiketoiminnan muutostarpeet, ja auttaa organisaatioita nykyisissä ja tulevissa haasteissa. Kun muutostarpeet on käsitelty keskitetyssä pisteessä (EDH), työt ohjataan kehitystiimeille, jotka ovat eri osaamisalueiden osaajista koottuja moniammatillisia, moniosaajatiimejä (vrt. Gartner Fusion Team).
MITÄ, MIKSI ja MITEN? Kaikki tarvittava on jo olemassa: organisaatiossa on useita eri osaajaryhmiä, jotka toimivat erillään. Ne vain täytyy yhdistää. Tämä onnistuu perustamalla Enterprise Design Hub -virtuaalitiimi muutotarpeiden kysynnänhallintaan (Demand Management), joka ohjaa työt moniosaajatiimeille. Ne toteuttavat konsepteista ratkaisuja, kuten uusia digitaalisia palveluita tai uusia toimintamalleja.

Moniosaajatiimi (moniammatillinen tiimi, monialatiimi 360, fuusiotiimi) ottaa kopin asiakas- ja liiketoimintatarpeista nousevista konseptista ja jalostaa ne toteutettaviksi ratkaisuiksi. Kehittämistyö tapahtuu asiakaslähtöisesti ja moniammatillisesti, perustuen yhteistyöhön ja yhteiskehittämiseen.
Enterprise Design HUB (EDH)
MITÄ?

Enterprise Design Hub (tai lyhyesti Hub) on organisaation eri osaajaryhmien yhteenliittymä, virtuaalitiimi, joka avustaa organisaation muutostarpeiden käsittelyssä. Muutostarpeet voivat olla esimerkiksi asiakkaiden tai liiketoiminnan aloitteesta syntyneitä. Hub on moniammatillinen, organisaation yksikkörajat ylittävä ja yhteistyöhön perustuva virtuaalitiimi. Kaikki relevantit osa-alueet ovat mukana, kuten esimerkiksi palvelumuotoilijat, liiketoiminta-arkkitehdit, innovaatioasiantuntijat, tietoturva-asiantuntijat, riskianalyytikot, prosessikehittäjät ja teknologiaosaajat.
Enterprise Design Hub:
✅ Kannustaa yhteistyöhön ja työskentelyyn, jossa uusia ideoita testataan, kehitetään ja konseptoidaan.
✅ Rohkaisee kokeiluihin, tukee luovuutta ja edesauttaa innovaatioita.
✅ Edistää liiketoimintamuotoilua tarjoamalla rakenteellisen, yhteistyöhön perustuvan toimintamallin ja työkalut organisaation monimutkaisten haasteiden ratkaisemiseen.
✅ Tukee organisaation kehittämisprosessia ja muutostarepeiden käsittelyä, fasilitoi suunnittelutyöpajoja ja tuottaa suunnitteludokumentteja, kuten konsepteja.
✅ Sopii organisaatioille, jotka haluavat edistää tulevaisuussuuntautunutta, asiakaskeskeistä kulttuuria ja hakevat toimivia käytäntöjä liiketoimintamuutosten hallintaan.
Huom! Enterprise Design Hub on toimintamalli yhteistyön järjesteämiseksi. Sen nimi voi olla mikä tahansa organisaation käsitteistöön sopiva. Nimi voi olla yksinkertaisesti vain “Hub” (lausutaan “Hubi”), joka kuvastaa yhteistyötä, verkostoitumista ja osaamisen kokoamista yhteen.
Mitä “Hub” tarkoittaa tässä yhteydessä? Se viittaa tässä yhteistyön mahdollistavaan virtuaaliseen toimijaan, jossa eri osa-alueiden ja niiden asiantuntijoiden osaaminen yhdistyy. Se ei tarkoita organisaatiorakennetta, vaan toimintamallia, jossa eri tiimit ja asiantuntijat voivat työskennellä yhdessä kun organisaation muutostarpeita käsitellään. Kyseessä on moniammatillinen yhteistyö, joka avulla muutostarpeita käsitellään kokonaisvaltaisesti: huomioidaan kaikki asiat strategiasta kokemukseen ja operatiiviseen toimintaan. Enterprise Design voidaan suomentaa esimerkiksi liiketoimintamuotoiluksi.
Enterprise Design Hub on yhteistyöhön perustuva toimintamalli organisaation muutostarpeiden hallintaan.
MIKSI?
Organisaatioissa on tyypillisesti useita suunnittelun, kehityksen ja muutoshallinnan osa-alueita ja osaajaryhmiä, jotka toimivat erillään ilman riittävää yhteistyötä. Lisäksi, monet näistä osaajaryhmistä kamppailevat oman merkityksensä kanssa. Asiantuntijaryhmät kokevat usein, että heidän työnsä ei ole täysin ymmärretty, eikä heidän roolinsa ja tarkoituksensa ole kaikille sidosryhmille selkeä. Liiketoiminnan edustajat eivät aina ymmärrä, mitä nuo osaajaryhmät tekevät, miten he toimivat tai miksi heidän työnsä on tärkeää ylipäätään.
Nykyinen tilanne ei ole optimaalinen, koska eri osaajaryhmät toimivat erillään omissa siiloissaan, käyttäen omia menetelmiään ja työkalujaan. Tämä johtaa epäyhtenäisyyteen, mahdollisesti myös päällekkäiseen työhön ja hajanaisiin ratkaisuihin, jotka eivät täysin vastaa organisaation liiketoiminnan tai sen asiakkaiden tarpeisiin. Ilman yhteistyötä organisaation eri tiimit eivät välttämättä onnistu tuottamaan yhtenäisiä, tehokkaita ja asiakaskeskeisiä lopputuloksia.
Tarve tehokkaammalle kehittämisprosessille ja paremmalle yhteistyölle juontaa juurensa tämän päivän modernin liiketoiminnan monimutkaisuudesta ja muutosten nopeasta tahdista, sekä siiloutuneen työn haasteista. Näiden ongelmien ratkaiseminen edellyttää yhteistyöhön perustuvaa, integroitua, asiakaskeskeistä lähestymistapaa. Enterprise Design Hub tarjoaa tällaisen rakenteen, joka edistää yhteistyötä ja ketteryyttä muutostarpeiden hallintaan sekä parempien lopputulosten tuottamiseen.
Organisaatioissa on usein monia erillisiä osa-alueita ja osaajaryhmiä, jotka toimivat omissa siiloissaan ilman yhteistyötä.
Enterprise Design Hub on ratkaisu “erillisyyden ongelmaan”, jossa eri asiantuntijaryhmät työskentelevät erillään ja itsenäisesti omissa siiloissaan – vaikka organisaation kannalta olisi parasta, että he tekisivät yhteistyötä.
MITEN?
Yhteistyömalli. Enterprise Design Hub toimii organisaation kehittämisprosessin alkuvaiheen keskeisenä toimijana, solmukohtana, jossa muutostarpeita käsitellään. Hubin avulla eri osa-alueiden ja näkökulmien osaamiset yhdistyvät. Eri osaajaryhmät voivat yhteistyössä muutostarpeen “omistajan” kanssa selvittää, mitä muuutoksellaan tavoitellaan, miksi se on tarpeellinen ja miten sitä voidaan lähteä edistämään – yhdessä.
Hub varmistaa mm. strategisten tavoitteiden sekä liiketoiminta- ja/tai asiakastarpeiden yhteensovittamisen. Hubissa toimivat asiantuntijat tuovat erikoisosaamisensa yhteistyöhön, esimerkiksi seuraavasti:
- Palvelumuotoilijat tuovat asiakas- ja käyttäjäkeskeiset suunnittelumenetelmät, keskittyen asiakaspolkuihin, kosketuspisteisiin ja käyttäjäkokemuksiin.
- Liiketoiminta-arkkitehdit varmistavat, että nämä suunnitelmat tukevat organisaation strategiaa, liiketoimintakyvykkyyksiä, arvovirtoja ja toimintamalleja, sekä tietoteknisiä ratkaisuja.
Virtuaalinen yhteistyötiimi. Enterprise Design Hub on virtuaalitiimi, joka koostuu eri asiantuntijarooleista ja yksilöistä, jotka voivat kuulua eri organisaatiorakenteisiin (esim. yksiköt, ryhmät tai tiimit). Vaikka he tulevat eri puolilta organisaatiota, Hubissa he työskentelevät yhdessä yhdistääkseen osaamisensa ja jakaakseen asiantuntemustaan ja saavuttaakseen yhteiset tavoitteensa. Tämä tapahtuu säännöllisten tapaamisten (esim. viikoittaiset weekly-kokoukset) ja tehtävienhallinnan (esim. Kanban-taulu) avulla.
Moniammatillinen yhteistyö. Enterprise Design Hub ei rajoitu vain palvelumuotoilijoihin ja liiketoiminta-arkkitehteihin, vaan se edistää yhteistyötä myös muiden alojen asiantuntijoiden kanssa. Tällaisia ovat esimerkiksi:
- Tietoturva-asiantuntijat
- Innovaatioasiantuntijat
- Riskianalyytikot
- Liiketoiminta-analyytikot
- Teknologia-asiantuntijat
- Prosessiosaajat
- Lean- Six Sigma- yms. osaajat
- Ketteryyden ja menetelmien asiantuntijat.
Yhdessä näitä asiantuntijoita voidaan kutsua yksinkertaisesti enterprise designereiksi, liiketoimintamuotoilijoiksi. He tekevät yhteistyötä muiden sidosryhmien, kuten asiakkaiden, liiketoiminnan omistajien, tuoteomistajien, palveluiden omistajien ja konseptien omistajien kanssa.
Kokonaisvaltaisuus. Tämä monialainen yhteistyö varmistaa, että kaikki muutostarpeet käsitellään kokonaisvaltaisesti, kaikki näkökulmat huomioiden: liiketoiminnan tavoitteet, asiakaskokemus ja operatiivinen toiminta. Yhteistyö takaa, että ratkaisut ottavat huomioon kaikki oleelliset asiat, kuten strategian, asiakastarpeet, palvelut ja/tai tuotteet sekä niiden tuottamisen prosessit, tiedot ja järjestelmät, sekä myös riskit ja tietoturvanäkökohdat. Yhteistyö myös varmistaa, että kaikki muutostarpeet analysoidaan niiden vaikuttavuuden, kannattavuuden ja liiketoimintahyötyjen (viability), toteuttamiskelpoisuuden (feasibility) ja asiakastarpeiden kannalta (desirability).

Yhteistyö on keskeistä, koska se varmistaa:
✅ Yhteisen vision – Kaikki osa-alueet sitoutuvat samoihin strategisiin ja asiakaskeskeisiin tavoitteisiin.
✅ Kokonaisvaltaiset ratkaisut – Moniammatillinen ja organisaatiorajat ylittävä yhteistyö varmistaa, että ratkaisut on suunniteltu kaikki eri näkökulmat ja osatekijät huomioiden – niin strategian, asiakastarpeiden kuin operatiivinsen toiminnan kannalta.
✅ Tehokkuus – Jaettu asiantuntemus vähentää päällekkäistä työtä, tehostaa suunnittelua ja nopeuttaa toteutusta.
✅ Riskienhallinta ja tietoturva – Riskien ja tietoturvanäkökohtien huomioiminen varhaisessa vaiheessa varmistaa tietoturvalliset ja vaatimustenmukaiset ratkaisut.
✅ Työntekijöiden sitoutuminen – Yhteistyöhön perustuva toimintamalli luo merkitystä ja luottamusta sekä tarjoaa innostavan, kannustavan ja rohkaisevan työilmapiirin – mikä edelleen ruokkiaa mm. innovaatioita ja parantaa henkilöstön työtyyväisyyttä.
✅ Asiakastyytyväisyys – Eri näkökulmien yhteisvaikutuksen avulla muotoiltujen ja toteutettujen palveluiden osumatarkkuus asiakastarpeisiin parantaa asiakaskokemusta.
Kehittämisprosessi ja muutostenhallinta. Luomalla yhteistyöhön perustuvan toimintamallin organisaatiot voivat käsitellä muutostarpeita tehokkaasti ja välttää siiloutuneen työn sudenkuopat. Enterprise Design Hub toimii organisaation kehittämisprosessin alussa, jolloin kaikki organisaation muutostarpeet käsitellään keskitetysti ja hallitusti. Kehittämisprosessi kattaa kaikki oleelliset vaiheet konseptista operatiiviseen toimintaan, kun muutostarpeista toteutetaan arvoa tuottavia lopputuloksia niin asiakkaille kuin liiketoiminnalle.

Kehittämisprosessin aluvaiheen yhteistyö eri osaajaryhmien kesken varmistaa, että kaikki näkökulmat tulevat huomioiduiksi, ja muutostarpeiden pohjalta syntyvät ratkaisut ovat a) asiakaskeskeisiä, b) toiminnallisesti tehokkaita ja c) linjassa strategisten tavoitteiden kanssa.
Enterprise Design Hub tarjoaa rakenteellisen, yhteistyöhön perustuvan toimintamallin organisaation muutostarpeiden hallintaan aina konseptista operatiiviseen toteutukseen. Yhdistämällä palvelumuotoilun ja liiketoiminta-arkkitehtuurin (sekä muita osa-alueita) se varmistaa, että muutokset tukevat organisaation tavoitteita ja että ratkaisut suunnitellaan sekä asiakkaan että organisaation tarpeet huomioiden.
Yhteiset menetelmät ja -välineet. Hub jakaa yhteiset menetelmät ja välineet sekä hyödyntää ketteriä käytäntöjä. Se toimii säännöllisten tapaamisten kautta (esim. viikoittain) ja käyttää tehtävien hallintaan Kanban-taulua, mikä varmistaa yhteistyön ja läpinäkyvyyden eri osa-alueiden välillä.
Hub yhdistää mm. palvelumuotoilun asiakaskeskeisyyden ja liiketoiminta-arkkitehtuurin strategisen ja operatiivisen yhteensovittamisen hyödyntämällä Enterprise Design -lähestymistapaa ja EDGY-visualisointia. Tämä sisältää mm. seuraavia asioita:
✅ Muutostarpeen analyysin ja määrittelyn, sekä strategiakytköksen arvioinnin
✅ Asiakaspolkujen, palvelukarttojen (Service Blueprint) kuvaamisen, sekä liiketoiminnan kyvykkyyskartan ja kyvykkyyskuvauksien hyödyntämisen ja tarvittavat pivitykset niihin
✅ Ratkaisujen määrittelyn toteutusta varten, sisältäen esim. tietovirtakuvauksen ja käsitemallin
✅ Jatkuvan kehittämisen palautteen ja mittareiden perusteella
✅ Säännölliset tapaamiset sekä työkalut kuten Kanban ja menetelmät kuten Scrum tai Scrumban tarpeen mukaan. (Scrumban soveltuu jatkuvaan yhteistyöhön ja työn seurantaan, silloin, kun aikasidonnainen (timne-boxed) sprintti-sykli ei ole tarkoituksenmukaista).
EDGY kuvaustapa on helppo oppia ja ymmärtää, sitä voidaan käyttää useissa eri välineissä esim. ilmainen Draw.io). EDGY:stä ja sen työkaluista tarkemmin täällä: linkki.
Enterprise Design Hub on yhteistyömalli organisaation muutostarpeiden hallintaan.
Enterprise Design Hub ja organisaation kysynnänhallinta
Enterprise Design Hub tukee ja vahvistaa organisaation kysynnänhallintaa tarjoamalla rakenteellisen ja yhteistyöhön perustuvan lähestymistavan organisaation muutostarpeiden hallintaan.
Kysynnänhallinta / tarpeiden hallinta (Demand Management) on liiketoimintakyvykkyys (Business Capability), joka keskittyy asiakkaiden ja liiketoiminnan tarpeiden tunnistamiseen, analysointiin, priorisointiin ja tasapainottamiseen suhteessa käytettävissä oleviin resursseihin, strategisiin tavoitteisiin ja operatiivisiin rajoitteisiin. Sen avulla varmistetaan, että organisaatio panostaa arvokkaimpiin, hyödyllisimpiin ja toteutuskelpoisimpiin kehityskohteisiin, arvioimalla muutostarpeita eri näkökulmista.

Kysynnänhallinta on siis liiketoimintakyvykkyys, ja Enterprise Design Hub on sen toteuttaja. Yhdistämällä kysynnänhallinnan Enterprise Design Hubiin organisaatiot voivat varmistaa, että muutostarpeet käsitellään parasta saatavilla olevaa osaamista hyödyntäen, monipuolisesti ja kokonaisvaltaisesti, asiakaslähtöisesti ja liiketoiminnan strategisten tavoitteiden mukaisesti. Tämä vähentää hukkatyötä, parantaa lopputulosten laatua, parantaa henkilöstötyyväisyyttä, ja näiden yhteisvaukutksesta lisää lisää liiketoiminnan arvoa ja tuottaa asiakasarvoa. Kysynnänhallinnan avulla osaltaan edesautetaan organisaation muutoskyvykkyyttä, eli kykyä sopeutua (adaptoitua) toimintaympäristön muutoksiin – niin sisäisiin kuin ulkoisiin.
Enterprise Design Hubin avulla varmistetaan, että muutostarpeet käsitellään parasta saatavilla olevaa osaamista monipuolisesti hyödyntäen, kokonaisvaltaisesti, asiakaslähtöisesti ja liiketoiminnan strategisten tavoitteiden mukaisesti.
Käyttötapauksia
Esimerkkejä Enterprise Design Hubin hyödyntämisestä:
1. Kysynnänhallinta ja konseptisuunnittelu
- Organisaation kysynnänhallinta ja konseptisuunnittelu on jatkuvaa toimintaa, joka käsittelee eri laajuisia asiakas- ja liiketoimintatarpeita.
- Enterprise Design Hub tarjoaa rakenteellisen ja yhteistyöhön perustuvan toimintamallin analysoida muutostarpeita ja konseptoida niitä. Yhdistämällä eri alojen asiantuntemusta, menetlmiä ja työkaluja, Hub varmistaa, että kaikki muutostarpeet käsitellään tehokkaasti ja että toteutuskelpoiset konseptit tuottavat mitattavaa arvoa.
- Lopputulos: Konseptit, ja muuut tuotokset (artefaktit, tuotokset, joiden avulla monimuotoisista asiakas- ja liiketoimintatarpeista aikaansaadaan toteutettamiskelpoisia ja arvoa tuottavia ratkaisuja.
2. Asiakaskokemuksen parantaminen
- Tarve: Asiakkaat ovat tyytymättömiä palveluun.
- Enterprise Design Hub auttaa kartoittamaan ja kuvaamaan asiakaspolun, tunnistamaan ongelmakohdat ja palvelun pullonkaulat, sovittamaan löydökset strategisiin tavoitteisiin sekä kehittämään ja yhteissuunnittelemaan palveluprosessin parannuksia eri tiimien kanssa. Toteutusvaiheessa muutoksia prototypoidaan ja mitataan niiden vaikutusta asiakastyytyväisyysmittareihin.
- Lopputulos: Tyytyväisemmät asiakkaat ja paremmat asiakaspalautteet.
3. Uuden tuotteen tai palvelun kehittäminen
- Tarve: Organsaatio haluaa lanseerata uuden tuotteen tai palvelun, mutta kamppailee eri tiimien (suunnittelu, kehitys, operatiivinen toiminta) yhteistyön kanssa.
- Enterprise Design Hub tuo tiimit yhteen yhteissuunnittelemaan tuotteen tai palvelun strategian, muotoilun ja toteutuksen.
- Lopputulos: Onnistunut lanseeraus.
4. Sisäisten prosessien tehostaminen
- Tarve: Johto haluaa tehostaa ja automatioida liiketoimintaprosesseja, ja/tai työntekijät kokevat prosessit hitaiksi ja monimutkaisiksi, tekoälyn mahdollsuuksia halutaan selvittää.
- Enterprise Design Hub analysoi työnkulut ja yksinkertaistaa prosessit ottamalla mukaan eri yksiköitä, ryhmiä ja tiimejä, hyödyntää esim. Lean, Six Sigma ja Enterprise Design lähestymistapoja tarkoituksenmukaisella tavalla.
- Lopputulos: Tehokkaammat ja toimivammat prosessit ja tyytyväisemmät työntekijät.
5. Digitaalinen transformaatio
- Tarve: Organisaatio haluaa siirtyä paperipohjaisista järjestelmistä digitaalisiin työkaluihin.
- Enterprise Design Hub ohjaa organisaatiota muutosprosessin suunnittelussa ja oikeiden työkalujen valinnassa.
- Lopputulos: Sujuva digitaalinen siirtymä ja tehokkaampi työskentely.
6. Strategian kirkastaminen
- Tarve: Johtoryhmä on määritellyt uuden vision, mutta työntekijät eivät ymmärrä, miten se toteutetaan.
- Enterprise Design Hub auttaa muuntamaan strategian konkreettisiksi askeliksi ja varmistaa, että kaikki tiimit ovat linjassa yhteisen suunnan kanssa.
- Lopputulos: Selkeä strategian toteutus koko organisaatiossa.
7. Yritysfuusiot ja yritysostot, sekä organisaatiomuutokset
- Tarve: Fuusion jälkeen kaksi organisaatiota kamppailee toimintojen ja kulttuurin yhdistämisessä, tai organisaatiomuutoksen jälkeen ryhmät ja tiimit kipuilevat tehtävien, roolien ja vastuiden kanssa
- Enterprise Design Hub auttaa luomaan yhteisen vision ja yhdistämään tiimit, prosessit ja järjestelmät, sekä työnjaon tarkoituksenmukaisella tavalla.
- Lopputulos: Yhtenäinen organisaatio, joka toimii saumattomasti yhdessä.
8. Uudelle markkinalle / uuteen liiketoimintaan / julkisen organisaation uusiin sääntelyvelvoitteisiin siirtyminen
- Tarve: Organisaatio haluaa laajentua (esim. uuteen maahan tai ottaa uusia vastuita), mutta ei tiedä, miten mukauttaa tuotteensa ja palvelunsa sekä operatiivisen toimintansa.
- Enterprise Design Hub auttaa tutkimaan liiketoimintaympäristöä, osallistamaan asiantuntijoita ja laatimaan toimintasuunnitelman, sekä laatimaan kuvauksia tavoitetilan operatiivisesta toiminnasta ja rakenteista.
- Lopputulos: Selkeä ymmärrys uudesta toimintaympäristöstä ja strateginen toimintasuunnitelma.
Yhteenveto

Enterprise Design Hub yhdistää eri osaamisalueiden asiantuntijat työskentelemään yhdessä paremman organisaation luomiseksi. Kun eri osa-alueet yhdistävät osaamisensa, yhteistyö tuottaa konsepteja ja ratkaisuja, jotka ovat linjassa organisaation strategisten tavoitteiden kanssa, ovat asiakaskeskeisiä ja operatiivisesti toteutuskelpoisia. Yhteistyö poistaa siiloutuneen työn tehottomuudet, epäjohdonmukaisuudet ja riskit, ja samalla edistää innovaatioita, nopeuttaa toteutusta ja parantaa organisaation ketteryyttä.
Enterprise Design Hub varmistaa, että kaikki organisaation muutostarpeet käsitellään systemaattisesti ja kokonaisvaltaisesti, joilloin huomioidaan erityisesti seuraavat asiat:
- Strategiset tavoitteet (viability – kannattavuus ja toteutuskelpoisuus)
- Asiakasarvon (desirability – haluttavuus ja asiakastarpeiden täyttäminen sekä asiakaskokemus)
- Operatiivisen toteutettavuuden (feasibility – käytännön mahdollisuudet ja resurssit)
Tämä estää päällekkäistä työtä, epäjohdonmukaisuutta ja siiloutumista, varmistaen, että organisaation muutokset ovat yhtenäisiä ja tehokkaita.
Enterprise Design hub toimii organisaation kehittämisprosessin (development value stream) alussa, kun muutostarpeita käsitellään.

Kuva: Organisaation kehittämisprosessi (development value stream).
Enterprise Design Hub yhdistää eri osaamisalueiden asiantuntijat työskentelemään yhdessä – tehokkaamman liiketoiminnan ja paremman organisaation vuoksi.
Nykyisessä monimutkaisessa ja nopeasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä yhteistyöhön perustuva toimintamalli ei ole vain arvokasta – se on välttämätöntä toimintakyvyn säilyttämiseksi.

Enterprise Design Hub on liiketoiminnan muotoilun ja -suunnittelun, yhteenliittymä, joka yhdistää organisaation eri osaajaryhmät ja erikoistumisalueet yhteistyöhön. Se käsittelee organisaation liiketoiminnan muutostarpeet, ja auttaa organisaatioita nykyisissä ja tulevissa haasteissa.
Artikkelissa esitellään Enterprise Design Hub, joka toimii yhteisenä toimintamallina organisaation strategian, operaatioiden ja asiakaskokemuksen suunnittelun ja muotoilun yhdistämiseksi. Se pyrkii poistamaan siiloutuneen työn ongelmat tuomalla yhteen eri alojen asiantuntijat, kuten palvelumuotoilijat, liiketoiminta-arkkitehdit ja teknologiaosaajat.
Hubin avulla organisaatiot voivat vastata muutosvaatimuksiin kokonaisvaltaisesti, edistää asiakaskeskeisyyttä ja tehostaa toimintaa. Yhteisten työkalujen, hallinnan ja yhteissuunnittelun avulla se mahdollistaa muutosten hallinnan, vähentää päällekkäisyyksiä ja luo mitattavaa arvoa organisaatiolle. Hub auttaa organisaatioita selviytymään nykyisistä ja tulevista haasteista strategisen, taktisen ja operatiivisen yhteistyön kautta.
Lopuksi – ja aluksi…
Kysymys kuuluu: Kuinka tehdä organisaation kehittämisprosessista tehokas?
Vastaus on: Enterprise Design.

Enterprise Design on yhteistyöhön perustuva, kokonaisvaltainen ja ihmiskeskeinen lähestymistapa. EDGY on yhteinen visualisointityyli, joka on helppo ymmärtää, oppia ja käyttää – joka sopii kaikille.
Enterprise Design Hub -tyyppisessä yhteistyössä voi ja kannattaa hyödyntää yhteistä kieltä, EDGY:ä.
Sama kirjoitus rallienglannilla 🙂 hieman laajempana löytyy täältä: linkki.
— Eero Hosiaisluoma